Giselle. The Russian State Ballet. Centre Cultural Terrassa

Compartir

08/06/2021

Giselle. The Russian State Ballet. Centre Cultural Terrassa.

Ballet amb orquestra sinfonica en directe.

Dissabte, 3 de Juliol a les 20h. Diumenge, 4 de Juliol a les 18h.

38a Temporada BBVA de Dansa

 

Giselle

Ambientada en un entorn camperol a Alemanya a l’època medieval, la història de Giselle està inspirada en l‘obra De l’Allemagne que Heinrich Heine va escriure el 1835. 

Aquesta peça, estrenada el 1841 a l’Òpera de París, és una obra mestra absoluta del ballet romàntic i es considera una obra fonamental de la dansa clàssica tant pel tractament dels ideals romàntics com per l’ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX.

Ballet Estatal Rus (Russian State Ballet)

El Ballet Estatal Rus està dirigit pel prestigiós director i coreògraf Viacheslav Mihailovich Gordeev, i té un clar ideal artístic: la cura, la salvaguarda i la divulgació de el llegat de la coreografia clàssica. La companyia de Moscou es denomina a si mateix “ensamble de solistes”, perquè cada un dels artistes-ballarins té capacitat de presentar-se com a solista i enriquir artísticament amb les seves línies a el cos de ball.

Gordeev, director artístic de la companyia, és un ballarí brillant  i un coreògraf privilegiat. Els seus arranjaments es distingeixen per ser creatius, originals i amb un profund sentiment per la música. Amb una tècnica clàssica brillant i una gran presència escènica, s’ha consolidat com un ballarí profundament expressiu, conegut arreu del món.

El Ballet Estatal Rus, sota la direcció de Gordeev, sembla estar destinat a continuar amb la tradició de les companyies immortals que han fet que la bellesa i l’art del ballet clàssic siguin sinònim de el Ballet Rus

Compartir:
Contactar por WhatsApp